Karácsony ünnepén

 2010.12.24. 18:26

Az évezredek során fel-felröppent próféták híre a világban; európai kultúrkörünk Jézust (Jészesz, Yeshua, Isa ibn Maryam) ismeri, ismeri el megvilágosodott személyként; az ő születése idejét ünnepeljük karácsony szent estjén.

Vallások, egyházak épültek a rejtély köré, mit a megvilágosodottak csodás szeretete, bölcsessége árasztott környezetükre, bár magukat az istenítetteket nem vallások és egyházak segítették saját utuk végigjárásában.

Mi az a csodálatos dolog, amivel Jézus kiemelkedett kora társadalmából, ami miatt felfedezhette magában az isteni szikrát, buddha- vagy krisnatudatot, mai szóhasználattal élve teljes tudatosságát?

  • minden tudott vagy tanult dolog megkérdőjelezése,

  • leválás a csoporttudatokról és a társadalmi tudatról,

  • érzések elfogadása,

  • őszinteség önmagával és másokkal

Vegyük észre, ahol fentiek nincsenek, ott szeretet sincs, legfeljebb függőség vagy ragaszkodás; azonban még fontosabb túllépni a felismeréseken, vagyis azok szerint élni, cselekedni.

Karácsony ünnepén nagy ajándék megengedni az isteni szikrának, teljes tudatosságunknak, hogy bennünk is újra lobogjon a láng, immár prófétaság nélkül...

 

Címkék: karácsony jézus születése

A bejegyzés trackback címe:

https://nexialista.blog.hu/api/trackback/id/tr602537293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ginea 2010.12.29. 22:07:44

Mitől próféta valaki? Mert annak hiszik?

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2010.12.30. 15:57:15

@Ginea: mitől próféta? definitíve attól, hogy közvetítője valamely isteni kinyilatkoztatásnak, az már más kérdés, hogy létezik/nem létezik, vagy hiszünk/nem hiszünk istenben/isteni kinyilatkoztatásban/prófétában...
süti beállítások módosítása